april 2, 2017 Moderne teknikk 0

 

Det er vanskelig å komme seg gjennom arbeidsdagen på en tilfredsstillende måte uten en god natts søvn, men det er slett ikke så enkelt for alle å oppnå dette. Heldigvis finnes det hjelp å få fra vitenskapelig hold.

Påvirker helse og levetid

Ofte er dårlig søvn eller mange på søvn knyttet til stress ellers i livet, og denne søvnmangelen kan faktisk få mye større følger enn de fleste av oss kanskje kan se for oss. At humøret og den generelle følelsen av tilfredshet påvirkes av dårlig søvn er nok ikke så overraskende, men at helsa og levetiden påvirkes er kanskje mer foruroligende. Dette ser man blant annet på nedsatt cellefunksjon, noe som selvsagt er negativt for hele kroppen. Det er heldigvis mulig å reversere disse negative virkningene så snart man begynner å sove bedre igjen.

Hvorfor er søvn så viktig?

Grunnene til at søvn er så viktig for oss er mange, og blant de viktigste er det faktum at kroppen både regulerer temperatur og energinivå om natten. Dette hjelper kroppen å holde seg frisk, og sørger for at man er frisk og opplagt til neste dag. Her er det viktig at man får nok søvn, men også at søvnen er av god kvalitet. Sover man i flere korte perioder er ikke dette like godt for kroppen som en lengre periode med sammenhengende søvn.

Hvordan sikre god søvn?

Spørsmålet blir da selvsagt hvordan man sikrer seg en god natts søvn. Her er teoriene mange, men det er visse ting man uansett må huske på. Det er alltid lurt å sørge for at man ikke er stresset før leggetid, og her kan det være en fordel å legge vekk både laptop og mobil en liten stund før man legger seg. Det er selvsagt også viktig at man ligger behagelig, og det kan være lurt i å investere i en kontinentalseng. Denne typen seng er bedre for ryggen, og gir en bedre søvnkvalitet. De er også enklere å tilpasse individet med ulike overmadrasser, og ulike sammensetninger av første og andre madrasslag. Holder man i tillegg soverommet kaldt og stille, har man gode forutsetninger for en god natts søvn.