mars 4, 2017 Moderne teknikk 0

 

Det er stadig utvikling innenfor sportsutstyr av alle former, og det er jo ikke så rart med tanke på hvor populært det er både å drive med og se på sport. Det puttes utrolig mye penger inn i forskning og utvikling for at utøvere skal få det beste mulige utstyret, slik at vi som publikummere får best mulig underholdning. Løpesko er selvsagt en viktig del av denne forskningen, og bruker av utøvere innen mange ulike idretter. Derfor er det spesielt viktig at løpeskoen utvikles kontinuerlig.

For noen år siden var det barfotløping som var den store trenden, og blant annet skrev Forskning.no om hvordan det å løpe barbent var bedre for ledd og førte til mindre skadelig vridning. Dette var dog ikke uten komplikasjoner, da man uten sko mister demping og støtte, noe som er svært viktig når man løper både raskt og langt.

Dessverre er det ikke slik at jo dyrere skoene er, jo bedre er de for bena og føttene. I en artikkel på nrk.no, kan man lese om hvordan løpere som bruker dyrere sko faktisk oftere blir skadet, og at det viktigste er å finne en sko som passer individet, og som man føler det er behagelig å bevege seg i. Her er det nok mange som gjør feil, og som velger de dyreste skoene i den nyeste moten i stedet for å finne en sko som passer perfekt til deres bruk. Det er stor forskjell på sko som brukes en gang i blant på tredemølla, og sko som brukes flere mil hver uke i ulendt terreng. Her må man passe på selv, og sørge for at man kjøper de riktige skoene til riktig bruk.

Et godt sted å starte dersom man er på utkikk etter nye sko er hos Footway.no. Her finner man et stort utvalg av ulike skotyper, og det er enkelt å navigere seg frem til riktig skotype for den enkeltes behov.

Forskningen er i stadig utvikling, så her gjelder det å følge med i svingene. Hold deg oppdatert ved å følge sportsforskningen ved de store universitetene, eller sjekk forskning.no og deres sportssider.