juni 8, 2021 Uncategorized 0

Når vi går på skolen så er det faktisk ofte sånn at vi ikke nødvendigvis lærer å forske og undersøke. Ofte er det slik at vi blir fortalt hvordan ting er, deretter blir vi fortalt det vi må huske. Det er også ofte slik at man blir bedt om å pugge istedenfor å undersøke temaene selv. Dette er noe vi vil gjøre noe med, så i denne artikkelen skal vi fortelle deg hvordan du blir bedre på å undersøke og forske.

Ta deg tid

Man blir ikke en ekspert over natta, men har du funnet deg et tema som du virkelig elsker å snakke om, så synes vi at du skal komme i gang å undersøke. Dette kan du gjøre på flere måter. Du kan ta kontakt med mennesker som vet mer om dette enn det du gjør, du kan lese bøker eller se filmer. Det finnes mange alternativer for deg der ute. Det å ta seg tid til å bli kjent med noe, gjør at du får et spesielt forhold til dette temaet. Det å finne seg et tema kan ta ganske lang tid, men vi er sikker på at du finner noe som gjør deg nysgjerrig.

Utfordre deg selv

Det aller viktigste du kan gjøre er å utfordre deg selv. Enten det er å prøve noe nytt, gjøre noe vanskelig eller kanskje til og med studere noe helt annerledes? Det er noe vi anbefaler deg å gjøre. Det å utfordre deg selv til noe du ikke er helt sikker på om du klarer gjør at mestringsfølelsen blir enda større når du faktisk klarer det. Og hvis du ikke klarer det, så vet du at du i det minste prøvde. Det er en seier i seg selv, er det ikke det?